De geheimen voor een altijd opgeruimde woning

juli 5, 2020
admin

Als u tot het deel van de bevolking behoort dat worstelt om een ordelijk huis te onderhouden, vraagt u uzelf waarschijnlijk af hoe opgeruimde mensen hun huishouden organiseren. Ik vraag het me niet meer af, de geheimen van opgeruimde mensen staan op het punt om onthuld te worden.

Tijd om schoon schip te maken

Als u uzelf niet als een opgeruimd persoon beschouwt, kan het gemakkelijk zijn om uzelf neer te leggen bij het idee dat u ofwel opgeruimd bent of niet. Maar, leuk weetje: opgeruimdheid is geen kwaliteit waar mensen mee geboren worden. Hoewel het schoonhouden van een huis voor sommige mensen magisch lijkt, komt het echt neer op serieuze zelfdiscipline, het verlangen om schoon te blijven en een beetje vindingrijkheid en creativiteit. Hier zijn tips die u ook zullen helpen om een opgeruimd persoon te worden. Plus, ontdek meer mythes over schoonmaken die u zou moeten negeren.

Ze weten hoe ze ruimte moeten maken

Zelfs als u uzelf niet als een verzamelaar beschouwt, lijken spullen zich altijd in elke hoek en op elk aanrecht op te stapelen. Begin met het volgen van de ‘één in, één uit’ regel, Als u iets nieuws koopt, gooi, verkoop of doneer een ouder item om ruimte te creëren voor het nieuwe item. Voor meer deskundig advies van schoonmaak freaks, leest u deze geheimen van professionele organisatoren.

Rommel lades

Rommel lades hebben de gewoonte om te morsen op wat anders een schoon, leeg oppervlak zou moeten zijn. Werkbladen en tafels smeken er praktisch om bezaaid te worden met afval en andere zaken. Mensen met een schoon huis pakken dat probleem onmiddellijk aan. Als je grote, vlakke oppervlakken helder houdt, zijn ze niet alleen visueel aantrekkelijker, maar ook makkelijker af te vegen. Sla geen apparaten op aanrechtbladen of rommel op je bureau op. Hier zijn wat meer slimme schoonmaak hacks om je te helpen rommel te verbannen.

Ze zetten reinigingsinstallaties op hun plaats

Schone huizen maken niet alleen op wonderbaarlijke wijze zichzelf schoon - mensen hebben een rooster om de woning ordelijk te houden. Mensen met nette huizen hebben meestal een schoonmaakrooster en routines zodat vuil en wasgoed zich niet opstapelen. Ze stellen bijvoorbeeld elke maandag een bepaalde dag in om te stofzuigen of de was te doen, zodat die grote taken niet worden overgeslagen. 

Ze denken opgeruimd als ze het huis binnenstappen

Soms zijn het echt de kleine dingen die zich lenen voor een sprankelend verblijf. Als er schoenen aan de deur worden achtergelaten, voorkom je dat er aarde, bladeren en ander afval je vloer bevuilen. 

Ze hebben een plaats voor alles

Als u te veel spullen heeft zonder ruimte om het op te bergen, maakt de rommel in u huis het onmogelijk om schoon te maken. Dus als u een pin in de keuken heeft voor uw sleutels of een plank voor uw post, gebruik het dan. Hier zijn nog wat handige tips om nooit meer iets te verliezen.

Ze maken schoon als ze gaan

Mensen wiens huizen altijd schoon lijken, wachten niet tot het lijkt alsof er een bom is afgegaan. Ze hebben schoonmaak routines. Dit kan betekenen dat ze elke avond kussens en dekens moeten vouwen als ze klaar zijn in de familiekamer, dat de kinderen hun speelgoed terug in de speelgoeddoos stoppen, hun kleren ophangen aan het einde van elke dag en de was vouwen als die uit de droger komt. Hier zijn nog wat organisatietips waarvan je zou willen dat je ze altijd al wist.

Ze vinden slimme manieren om meer op te slaan

Mensen met een schoon huis gebruiken hun verstand als het gaat om producten die hen helpen om georganiseerd te blijven. Een organizer voor over de deur heeft een verscheidenheid aan duidelijke zakken waar je sieraden en make-up kunt opbergen, gesorteerd op type-pennen, lippenstiften, borstels en oogschaduw. Alles is overzichtelijk, dus je hebt gemakkelijk toegang en kunt items duidelijker zien. Je kunt iets soortgelijks doen met kantoorbenodigdheden als je geen plaats hebt voor een bureau. 

Ze huren hulp in

Niet elk huishoudbudget heeft ruimte voor een regelmatige professionele schoonmaakservice, maar degenen die dat wel doen hebben de neiging om het dagelijkse onderhoud bij te houden om een zeer belangrijke reden. Het is een goede motivatie om dingen op te bergen of mee te nemen in de recycling bak als u weet dat morgen de schoonmaakdag is en uw huis niet zo schoon wordt als de schoonmaakdienst al uw spullen moet schoonmaken. 

Ze weten hoe ze taken moeten delegeren

Tenzij u alleen woont, is rotzooi en rommel een groepsinspanning; daarom moet het schoonmaken ook een groepsinspanning zijn. Iedereen zou wekelijks karweitjes moeten doen: afstoffen, vuilnis opruimen, stofzuigen, vegen, enzovoort die niet alleen verantwoordelijke volwassenen van kinderen maken, maar die het ook makkelijker maken om het huis schoon te houden.

Ze laten het schoonmaken minder als een karwei voelen

Als het niet uw ding is, is het moeilijk voor te stellen om een leuke draai aan het schoonmaken te geven. Maar er zijn manieren om een taak te volbrengen terwijl u uw geest afleidt. Maak het schoonmaken leuk door te luisteren naar uw favoriete podcast. Koop een draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon die u de vrijheid geeft om u door het hele huis te bewegen. 

Ze maken het organiseren mooi

Als u opslag en organisatie als onderdeel van uw inrichting beschouwt, zoals veel met schone huizen, dan maakt dat het project een lust voor het oog. Ik hou van de manier waarop het eruit ziet en het is gemakkelijk om dingen te vinden. 

Ze houden zich bezig met gerechten

Als u wakker wordt met een gootsteen vol vuile vaat, bent u uzelf praktisch aan het positioneren voor een mislukking. Ten eerste moet u die vaat en pannen eerst doen, waardoor u op een drukke ochtend een cruciale vijf tot tien minuten, essentiële tijd verliest. Erger nog, al dat voedsel en vet zal aankoeken en het zal nog meer tijd kosten om het schoon te krijgen. Doe uzelf een plezier en laadt de vaatwasser en laat hem de vaat reinigen als hij bijna vol is en was de potten en pannen voor het slapen gaan. 

Ze gebruiken alledaagse spullen om dingen schoon te houden

Stel het schoonmaken niet uit omdat u geen schoonmaak gerei voorraden heeft. U kunt ramen schoonmaken zonder strepen achter te laten met behulp van een koffiefilter. Koffiefilters en oude katoenen t-shirts werken ook goed om achtergebleven pluizen uit droge doeken te verwijderen. Nog een pro tip? Als u verticaal buiten afveegt, zorg er dan voor dat u horizontaal binnen veegt. Dan weet je of de gemiste plek binnen of buiten is.

 

 

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram