Hoe u uw huis kunt verkopen - top tips

augustus 25, 2020
admin

Het verkopen van een woning kan stressvol zijn, maar we hebben een lijst met handige tips samengesteld om het proces makkelijker te maken. Lees ze allemaal om uw kansen om uw huis te verkopen te vergroten.

De eerste indruk telt

De meeste huizenkopers vormen hun eerste indruk binnen enkele seconden nadat ze door de voordeur zijn gelopen. Als je een voortuin hebt, spendeer dan wat tijd aan het verfraaien ervan. Een paar mooie planten en een duidelijk pad kunnen de voorkant van uw huis aantrekkelijker maken.

Snelle tip: Vergeet niet uw voordeur schoon te maken, het kan een groot verschil maken.

Overzichtelijke en opgeruimde werkoppervlakken

Een opgeruimde kamer moet nooit worden onderschat, vooral omdat vuile of rommelige kamers voor sommige kopers een onmiddellijke dealbreaker kunnen zijn.

Neem dus de tijd om elke kamer van boven naar beneden schoon te maken, met speciale aandacht voor ruimtes met een hoge impact, zoals de keuken en de badkamer. U moet ook nadenken over het uitvoeren van een voorjaarsschoonmaak; als er te veel meubels en dingen zoals kinderspeelgoed en ongebruikte gymnastiek apparatuur rondslingeren, kan dit het huis kleiner doen aanvoelen.

Na een grondige schoonmaak zal uw huis fris ruiken en veel aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.

Voeg een likje verf toe

Neutrale kleuren zijn aantrekkelijk voor huizenkopers; een frisse verflaag zal uw huis opvrolijken en laat aspirant-kopers zich thuis wanen.

Doe wat doe-het-zelf

Eenvoudige doe-het-zelf klussen zoals het vullen van gaten in muren en het controleren op verstoppingen in de goten zijn eenvoudig uit te voeren en zijn een probleem minder waar uw koper aan moet denken als hij eenmaal binnen is verhuisd. Problemen oplossen voordat het huis op de markt wordt gebracht is een slim idee. U wilt niet dat er iets negatiefs opduikt in het onroerend goed onderzoek.

Denk aan uw huisdieren

Terwijl u misschien denkt dat uw huisdier schattig is, vinden anderen dat misschien niet. Potentiële kopers kunnen allergisch zijn, dus zorg ervoor dat eventuele huisdieren worden beperkt tot één kamer (zoals een bijkeuken of de tuin) of worden verwijderd uit het huis tijdens bezichtigingen. Dieren kunnen ook de aandacht van uw huisdier afleiden, door ze bij een buurman of familielid achter te laten zorgt u ervoor dat uw huiskopers gefocust blijven op uw huis.

Denk slim

Slimme woning technologieën worden steeds belangrijker voor kopers. Slimme technologie zoals: Hive, die mobiele controle over de verwarmingssystemen geeft, is een eigenschap die het overwegen waard is.

Overweeg een open huis

Een open huis kan een groot voordeel zijn voor verkopers van onroerend goed en door één of twee dagen te reserveren om uw huis open te stellen voor het publiek, bespaart u op de lange termijn tijd. Bespaar uzelf de moeite om uw huis om de dag van boven naar beneden schoon te maken en steeds weer dezelfde vragen te beantwoorden door de meeste van uw huisbezichtigingen in één keer uit de weg te ruimen.

Kies de juiste makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar is zeer belangrijk en zal een grote invloed hebben op hoe snel u uw huis verkoopt, en voor welke prijs. Het gebruik van een erkend makelaar geeft u de zekerheid dat uw makelaar de beste praktijken volgt, voldoet aan alle eisen van het vak en werkt volgens de normen van de sector.

3 VEELVOORKOMENDE FOUTEN DIE U MOET VERMIJDEN

Overprijzing

Het eerste wat uw koper ziet is de prijs, dus als het gaat om de waardering van uw huis, moet het goed gedaan worden.

Een te dure woning kan iedereen afschrikken om een bezichtiging te regelen en een bod te doen. U moet de hulp inroepen van een professionele makelaar die hun expertise over de lokale markt zal gebruiken om u een eerlijke prijs te geven.

Het is de moeite waard om uw eigen onderzoek te doen - voor welke bedragen zijn andere eigendommen in uw omgeving op de markt gebracht? Wat heeft uw huis te bieden dat andere in de omgeving niet kunnen bieden? Wees realistisch en laat uw oordeel niet vertroebelen door trots, wat kan leiden tot een te hoge prijs.

Slechte foto's

Als het gaat om de verkoop van een woning, is een foto echt duizend woorden waard; met meer huizenkopers die online zoeken dan ooit tevoren, zijn grote foto's een absolute must. Vermijd foto's met slechte belichting of foto's die wazig en van slechte kwaliteit zijn.

Uw makelaar moet professionele standaard foto's nemen om uw huis op de markt te verkopen, dus zorg ervoor dat de woning netjes is, de gordijnen open zijn en alle gloeilampen werken.

Te veel Persoonlijkheid

Het is belangrijk dat uw huis niet te sterk gepersonaliseerd is. Vergeet niet dat niet iedereen uw smaak deelt en dat toekomstige kopers zichzelf moeten kunnen zien wonen in uw huis.

Als u onze tips volgt en deze valkuilen vermijdt, heeft u hopelijk binnen de kortste keren een succesvolle verkoop!

 

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram