Je woning makkelijk verhuren

mei 23, 2020
admin

Veel mensen piekeren over het idee om hun huis te verhuren. Ze willen misschien het voordeel van extra inkomsten om geld te besparen of schulden af te lossen of ze zien het als een optie om te verkopen tijdens een inzinking van de huizenmarkt.

De motieven zijn talrijk, maar het is mogelijk dat dit plan meer problemen oplevert dan het waard is wanneer er geen passende afwegingen worden gemaakt. Hier zijn vijf stappen die je op weg helpen.

Als u het geluk heeft om in een toeristische omgeving te wonen, zoals in de buurt van het strand of een grote stad, kan het verhuren van uw huis als korte termijn of seizoensverhuur ook een optie zijn. Voordat u zich aanmeldt bij een groep voor kortetermijnverhuur, zoals Airbnb, moet u eerst de regels en voorschriften voor dit soort verhuur in uw stad en gemeente bekijken.

Begrijp uw verantwoordelijkheid

De voordelen van verhuren zijn talrijk, zoals de mogelijkheid om het vandalisme te ontmoedigen dat een leegstaande woning vaak teistert, het gemak van belastingvoordelen en de mogelijkheid om een inkomen te genereren dat de rekeningen dekt en mogelijk zelfs winst oplevert.

De fiscus bepaalt dat alle huurinkomsten op uw belastingaangifte moeten worden vermeld.

Het is veilig om aan te nemen dat de zaken soms niet soepel verlopen. U moet de beste reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, de huur innen, meer doen voor de verzekering van uw huiseigenaar en proberen om slijtage aan uw woning te voorkomen door de huishoudelijke vaardigheden van uw huurder in de gaten te houden.

Bereid uw woning voor op de huurders  

In een gespannen woningmarkt kunt u waarschijnlijk niet wegkomen met het verhuren van het huis in slechte staat. Huurders zijn op dergelijke momenten kieskeuriger, vanwege de toegenomen beschikbaarheid van huurwoningen en hun verwachtingen zijn veel hoger.

Bereid u voor op de nieuwe huurder door uw woning grondig schoon te maken en ervoor te zorgen dat apparatuur werkt en in goede staat verkeerd. Als u hebt besloten dat u een kamer of ruimte in uw huis verhuurt, zorg er dan voor dat u die ruimte kunt beveiligen van de rest van uw huis.

De marketing van uw huis  

Als het huis eenmaal rechtgetrokken is, kunt u een lijst opstellen waarin staat wat het aantrekkelijk maakt, zodat u het op de markt kunt brengen. Neem notie van de algemeen gewenste kenmerken zoals: een wasmachine en een droger, airconditioning en een garage. Gebruik de huurvoorwaarden om de woning aan de man te brengen.

Plaats vervolgens een advertentie voor de woning op gerenommeerde websites en in de lokale kranten. Daarnaast zullen sommige makelaars samenwerken met eigenaren bij het verhuren van hun woningen.

U kunt ook een bedrijf voor het beheer van onroerend goed inzetten om het werk van de verhuur van uw huis af te handelen, maar u zult ze moeten betalen. De kosten variëren per bedrijf, maar liggen vaak tussen de 8% en 10% van de maandelijkse huurprijs en er kunnen ook andere kosten aan verbonden zijn.

Huur professionals in om u te helpen bij het navigeren door de financiën

Het veranderen van uw huis in een residentiële huurwoning lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het is belangrijk om te praten met onroerend goed advocaten en accountants om ervoor te zorgen dat u zich houdt aan de belastingwetgeving, bestemmingsplannen en de lokale regels voor onroerend goed.

U kunt in aanmerking komen voor belastingaftrek, maar het is belangrijk om te weten welke uitgaven precies aftrekbaar zijn. Bovendien zijn er grenzen aan hoeveel u elk jaar kunt aftrekken, en het bedrag dat u kunt aftrekken kan verschillen met de huur activiteit die op uw belastingaangifte wordt vermeld.

Een advocaat kan u ook helpen bij het navigeren door de verhuurder-huurder regels en u helpen om de regels met betrekking tot huurwoningen te begrijpen. U kunt ook hulp zoeken bij het opstellen van de huurovereenkomst, waarbij u ervoor moet zorgen dat deze de wetgeving volgt. Tot slot kan een gesprek met een advocaat u helpen bij het bepalen van geschikte huisregels en contracten.

Bepaal de kosten van de huurprijs door te weten welke huurprijzen in uw omgeving gehanteerd worden. Vergeet niet dat potentiële huurders op zoek gaan naar aanbiedingen, dus bepaal de huurprijs tegen een concurrerende prijs en zorg ervoor dat u de meest waardevolle aspecten van uw woning belicht.

 

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram