Tien stappen om een ​​huis te kopen

januari 25, 2020
admin

Begrijp hoe u het perfecte huis kunt vinden en financieren.

Het kopen van een huis vereist veel tijd en moeite, maar deze tien stappen kunnen helpen om het koopproces van een huis beheersbaar te maken en u te helpen de best mogelijke beslissingen te nemen.

Stap 1: Begin uw onderzoek vroeg

Begin zo snel mogelijk met het lezen van: websites, kranten en tijdschriften met onroerend goed. Noteer welke huizen u interesseren en kijk hoe lang ze op de markt beschikbaar blijven. Let ook op eventuele wijzigingen in de vraagprijzen. Dit geeft u een idee van de woning trends in specifieke gebieden.

Stap 2: Bepaal hoeveel uw woning mag kosten

Kredietverstrekkers bevelen over het algemeen aan dat mensen op zoek gaan naar huizen die niet meer dan drie tot vijf keer hun jaarlijkse gezinsinkomen kosten als de kopers van een huis van plan zijn om een ​​aanbetaling van 20% te doen en een bescheiden bedrag aan andere schulden hebben.

Maar u moet deze beslissing nemen op basis van uw eigen financiële situatie. 

Stap 3: kwalificeer u zelf vooraf voor een hypotheek

Voordat u op zoek gaat naar een huis, moet u weten hoeveel u daadwerkelijk kunt uitgeven. De beste manier om dat te doen, is om vooraf in aanmerking te komen voor een hypotheek. Hiervoor hoeft u alleen maar financiële informatie aan je hypotheekverstrekker te verstrekken, zoals uw inkomen en de hoeveelheid spaargeld en investeringen dat u bezit. Uw kredietverstrekker zal deze informatie bekijken en u vertellen hoeveel u kunt lenen. Dit vertelt u de prijsklasse van de huizen die u zou moeten bekijken. Later kunt u vooraf worden goedgekeurd voor krediet, waarbij u uw financiële documenten moet verstrekken, zodat uw geldschieter uw financiële status en krediet kan verifiëren.

Stap 4: Vind de juiste makelaar

Makelaars zijn belangrijke partners wanneer u een huis koopt of verkoopt. Makelaars kunnen u nuttige informatie verstrekken over huizen en buurten die niet gemakkelijk toegankelijk is voor het publiek. Hun kennis van het: huisaankoop proces, onderhandelingsvaardigheden en bekendheid met het gebied waarin u wilt wonen kunnen uiterst waardevol zijn. 

Stap 5: Koop uw huis en doe een bod

Begin met het verkennen van huizen in uw prijsklasse. Het kan handig zijn om aantekeningen te maken over alle huizen die u bezoekt. U zult veel huizen zien! Het kan moeilijk zijn om alles te onthouden, dus wellicht wilt u foto's of video maken om u te helpen de details van elk huis te onthouden.

Zorg ervoor dat u de kleine details van elk huis bekijkt. Bijvoorbeeld:

Test het sanitair door de douche te laten draaien om te zien hoe sterk de waterdruk is en hoe lang het duurt om warm water te krijgen. Probeer het elektrische systeem door schakelaars aan en uit te zetten. Open en sluit de ramen en deuren om te zien of ze goed functioneren.

Het is ook belangrijk om de buurt te evalueren en dingen te noteren zoals:

  • Zijn de andere huizen in de straat goed onderhouden?
  • Hoeveel verkeer rijd er door de straat?
  • Is er voldoende parkeergelegenheid op straat voor uw familie en bezoekers?
  • Is het gunstig gelegen nabij interessante plaatsen, zoals: scholen, winkelcentra, restaurants, parken en openbaar vervoer?

Neem zoveel tijd als nodig om het juiste huis te vinden. Werk samen met uw makelaar om te onderhandelen over een eerlijk bod op basis van de waarde van vergelijkbare huizen in dezelfde buurt. Zodra u en de verkoper overeenstemming hebben bereikt over een prijs, gaat het huis in de verkoop.

Stap 6: regel een woninginspectie

Aankoop biedingen zijn meestal afhankelijk van een woninginspectie van het onroerend goed om te controleren op tekenen van structurele schade of dingen die mogelijk moeten worden gerepareerd. Meestal zal uw makelaar u helpen om deze inspectie binnen een paar dagen na acceptatie van uw aanbod door de verkoper te laten uitvoeren. Deze onvoorziene situatie beschermt u door u de kans te geven om opnieuw over uw aanbod te onderhandelen of het zonder boete in te trekken als de inspectie aanzienlijke materiële schade aan het licht brengt.

Zowel u als de verkoper ontvangen een rapport met de bevindingen van de woninginspecteur. U kunt vervolgens beslissen of u de verkoper wilt vragen iets op het onroerend goed te repareren voordat u de verkoop sluit. Voordat de verkoop sluit, heeft u een doorloop van het huis, waarmee u kunt bevestigen dat eventuele overeengekomen reparaties zijn uitgevoerd.

Stap 7: Werk samen met een hypotheekverstrekker om uw lening te selecteren

Kredietverstrekkers hebben een breed scala aan concurrerend geprijsde kredietproducten en een reputatie voor een uitzonderlijke klantenservice. U zult veel vragen hebben wanneer u een huis koopt.

Elke woning koper heeft zijn eigen prioriteiten bij het kiezen van een hypotheek. Sommigen willen hun maandelijkse betalingen zo laag mogelijk houden. Anderen willen ervoor zorgen dat hun maandelijkse betalingen nooit stijgen. En weer anderen kiezen een lening op basis van de kennis die ze over een paar jaar weer zullen verhuizen.

Stap 8: Laat het huis beoordelen

Kredietverstrekkers zorgen ervoor dat een taxateur een onafhankelijke schatting maakt van de waarde van het huis dat u koopt. De taxateur is lid van een onafhankelijk bedrijf en is niet direct verbonden aan de geldgever. De beoordeling laat alle betrokken partijen weten dat u een eerlijke prijs betaalt voor de woning.

Stap 9: Coördineer het papierwerk

Zoals u zich kunt voorstellen, is er veel papierwerk betrokken bij het kopen van een huis. Uw hypotheekverstrekker zorgt voor een kundige partij dat al het papierwerk afhandelt en er op toeziet dat de verkoper de rechtmatige eigenaar is van het huis dat u koopt.

Stap 10: Sluit de verkoop

Bij het afsluiten ondertekent u al het papierwerk dat nodig is om de aankoop te voltooien, inclusief uw lening documenten. Het duurt meestal een paar dagen voordat uw lening wordt gefinancierd nadat het papierwerk aan de kredietverstrekker is overhandigt. Zodra de bijschrijving bij de verkoper is afgerond, bent u klaar om uw nieuwe woning te betrekken! 

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram