Maak je woning schoon in slechts een uur

10 mei 2019

Maak je woning schoon in een uur

Hoe je je huis snel schoonmaakt! Dit is een stap voor stap handleiding voor het schoonmaken van je hele huis in slechts een uur!

Dus je hebt bezoek dat binnen een uur komt en het huis is een puinhoop? Of misschien heb je die klusjes uitgesteld en wil je het zo snel mogelijk opgeruimd hebben. Dit artikel legt je uit hoe je je woning snel schoon maakt.

Toen ik op de universiteit zat werkte ik in de avonduren als schoonmaker en ik heb een aantal trucs opgepikt en ik zeg je je kunt een volledig huis van gemiddelde grootte in een uur schoonmaken, maar het kost werk en focus! Laat je niet afleiden terwijl je die oude tijdschriften verzamelt of je telefoon nakijkt voor het laatste nieuws op Facebook. Als je blijft bewegen en deze gids volgt, zal je huis in no time sprankelen!

Hoe je huis snel schoon te maken! Begin altijd bovenaan

Welke kamer je ook reinigt, reinig de kamer van bovenaf zodat vuil en stof van hogere oppervlakken op lagere oppervlakken vallen die nog niet zijn schoongemaakt. Stof plafondventilatoren, lampen en meubels zodat de stof op de vloer terecht komt. Reinig alle vloeren als laatste stap om vuil en stof te verwijderen.

Slaapkamers – zes minuten per slaapkamer

Verschoon beddengoed en maak de bedden op. Bij het opmaken van bedden in plaats van de hoeslakens onder het matras te vouwen, gebruik je een hand om de hoek van het matras op te tillen en plaats je met je andere hand het hoeslaken onder het matras.

Ruim alle rommel op, als je haast hebt met het verzamelen van rommel, plaats de rommel in een reserve mand of reserve bak om het later te organiseren en uit het zicht te plaatsen door de reserve mand in een kast te plaatsen.

Veeg meubilair af met een reinigingsspray en microvezeldoek, werk altijd van boven naar beneden.

Badkamer – zeven minuten voor een badkamer

Ik maak graag mijn badkamer schoon. Maak een snelle rit door de badkamer in het huis om de: gootstenen, afvoerputjes en het toilet schoon te maken, sta jezelf toe om te zitten terwijl je het toilet schoonmaakt en de buitenkant van het toilet reinigt.

Veeg de hoeken van de badkamer schoon en reinig het bad en maak vervolgens de spiegels en schappen schoon.

Reinig de vloer van je badkamer in de laatste stap, wanneer je alle vloeren van je woning schoonmaakt.

Woon- en eetkamers – zeven minuten

Verwijder alle rommel.

Start in een hoek van de kamer en werk rond alle oppervlakken van boven naar beneden. Als je jaloezieën en/of plafondventilatoren hebt, stof eerst die. Stofzuig als laatste alle tapijten

Keuken – 12 minuten

Plaats alle vuile vaat in de vaatwasser en vul de gootsteen met heet zeepsop. Als je kookplaat is voorzien van verwijderbare elementen dan moeten die worden schoongemaakt, plaatst deze ook in het hete zeepsop.

Reinig de hoeken.

Dompel een spons onder in heet zeepsop water en knijp het overtollige sop weg, reinig de keukenkasten en andere oppervlakken schoon en werk van boven naar onder. Spoel de spons herhaaldelijk in warm water terwijl je schoonmaakt – je zal versteld staan hoeveel vuil eraf komt!

Verdiepingen – 15 minuten voor het hele huis

Bij het stofzuigen van kamers met tapijt werk je snel en zonder al te veel overlap vanachter de kamer naar de ingang van de kamer. Veeg geen harde vloeren maar stofzuig deze en gebruik een hulpstuk om de hoeken schoon te maken waar stof en huisdieren haren zich kunnen ophopen. Dit helpt te voorkomen dat stof in de lucht terecht komt en dat allergieën verergeren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Content is beschermd