Wat te doen als je een huis erft

10 april 2019

Een huis erven

Een woning erven kan bitterzoet zijn: je hebt de mogelijkheid om familietradities voort te zetten in de woning, maar het feit dat het huis jouw bezit geworden is, betekent dat een deel van het gezin er niet meer is. Voor sommige mensen die een huis erven, is het echter meer bitter dan zoet. De logistieke problemen van het omgaan met het onroerend goed wegen zwaarder dan gelukkige herinneringen of hoop op goede toekomst in de toekomst.

Wat moet je doen als je het huis van je ouders erft, of dat van een ander familielid? Hier zijn vijf dingen om op te letten.

Beveilig het huis en plan voor onderhoud

Als je in een huis woont, zorg je ervoor: maai het gras, maak het huis schoon, repareer dingen die kapot zijn. Wanneer een huis niet bewoond is, kunnen de buitenkant en de tuin van het huis snel verloederd raken en kunnen zaken als een lek onopgemerkt blijven, wat tot aanzienlijke schade zou leiden. Probeer indien mogelijk de hulp in te roepen van een vertrouwde buur of familielid om regelmatig het pand te controleren of zelfs een poos in het huis te wonen, zodat het wordt verzorgd en minder kwetsbaar is voor vandalen of dieven. Denk aan het installeren van een beveiligingssysteem. En als u niemand in de buurt weet die voor het huis kan zorgen, overweeg dan om een ​​gerenommeerde vacante woningbeheerder aan te nemen. Een particulier vastgoedmanagers is iemand die is gespecialiseerd in de zorg voor onbewoonde huizen.

Een woning erven

Bepaal wat u wilt doen met het huis

Zodra u het huis hebt beveiligd met een tijdelijk onderhoudsplan, moet u een beslissing nemen over wat u op de langere termijn gaat doen. Als u niet de enige beslisser bent, bijvoorbeeld als u en uw broers en zussen het huis samen hebben geërfd, moet u rekening houden met ieders financiële en emotionele behoeften met betrekking tot het huis.

Als mensen het er niet mee eens zijn of ze het huis willen verkopen of behouden en je denkt dat er conflicten en beschadigde relaties kunnen ontstaan, overweeg dan om met een estate planning advocaat te gaan praten. Hij of zij kan u de fiscale en andere financiële gevolgen van uw opties laten weten en u doorverwijzen naar een bemiddelaar om u te helpen de beslissing te nemen indien nodig.

Begrijp de waarde van het huis

Het is belangrijk om grip te krijgen op de waarde van het huis, ongeacht wat u ermee wilt doen. Zelfs als je je niet hebt gecommitteerd aan het verkopen, is een lokale makelaar waarschijnlijk de beste keuze om een ​​nauwkeurige waarde te laten bepalen. Een professional die met lokale vastgoed werkt, kan u een veel nauwkeurigere waardering geven. Hij of zij kan je ook tips geven voor updates die de waarde van het huis kunnen verhogen.

Neem de geïnspecteerde woning in ontvangst

Als u of een ander gezinslid van plan bent om in de geërfde woning te verblijven, of u bent van plan het te verhuren of te verkopen, moet u de toestand van het huis begrijpen. Terwijl een makelaar u advies kan geven over het maximaliseren van de waarde van het huis door cosmetische updates, kan een bevoegde woning inspecteur u helpen te weten wat er onder de oppervlakte op de loer ligt. Een inspectie zal een paar honderd euro opleveren, maar het is het waard als het problemen oplevert die u moet oplossen voordat u het huis op de markt brengt of voordat u zelf de woning betrekt.

Kopers zullen vrijwel zeker betalen voor hun eigen inspectie. Maar als u er zelf een inspectie hebt laten uitvoeren, voorkomt u onaangename verrassingen bij de inspectie van een potentiële koper en voorkomt u dat een verkoop ten einde komt door onvoorziene problemen.

Overweeg de kosten, het is een verstandige investering

Alleen omdat je een huis hebt geërfd, wil nog niet zeggen dat het gratis is. Er kan nog steeds een hypotheek zijn, maar zelfs als het huis wordt afbetaald, zijn er andere kosten aan verbonden. Totdat u het huis aan iemand anders verkoopt of overdraagt, moet u het verzekerd houden en onroerendgoedbelasting betalen. Zoals hierboven vermeld, moet u misschien ook iemand betalen om de woning te onderhouden als deze leeg is. Alles bij elkaar bedragen deze uitgaven vaak enkele duizenden euro’s per jaar.

Dit is relevant omdat het emotioneel moeilijk kan zijn om een ​​woning los te laten en financieel moeilijk om daaraan vast te houden. U weet misschien wat je moet doen, maar worstelt om het echt te doen. Als u zich bewust bent van de financiële situatie, kan dit u motiveren om de nodige juiste stappen te nemen en indien nodig, uw woning van de hand te doen.

 

1 comment

  1. Comment by Natalie

    Natalie Reply 7 oktober 2019 at 9:18 am

    Ik heb deze blog over het erven van een huis met veel interesse gelezen omdat dit mij net is overkomen. In de verkoop van onroerend goed ben ik totaal onervaren en maak dankbaar gebruik van de hulp van een bevriend notaris. Momenteel laat ik tevens een huisoppas erin wonen.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Content is beschermd