Uw huis laten opvallen in de menigte

maart 11, 2020
admin

Een van de vragen die ik vaak krijg van huisverkopers is "hoe kan ik mijn huis aantrekkelijker maken voor kopers". Wanneer u besluit om uw huis te verkopen, op een concurrerende markt waar er waarschijnlijk tal van andere huizen soortgelijke functies bieden. Het is noodzakelijk als u wilt opvallen dat u de tijd en moeite neemt om uw huis aantrekkelijk te maken.

Een goede makelaar kan veel voor u doen, maar uiteindelijk zal het aan u zijn om het huis zo gastvrij en uitnodigend mogelijk te maken voor alle mensen die het komen bezichtigen om het te kopen.

Aangezien u waarschijnlijk niet de enige persoon bent die een huis bij u in de buurt verkoopt, is de kans groot dat u een paar aanpassingen aan uw huis moet doen en de manier waarop u het gebruikt aanpassen om op te vallen. Makelaars houden ervan als verkopers goed advies opvolgen. Weet je wat er gebeurt? Het huis verkoopt sneller en voor meer geld!

Hier zijn een paar eenvoudige manieren om uw huis aantrekkelijker te maken voor kopers:

Repareer de kleine dingen

Hoe langer je op een plek woont, hoe makkelijker het is om alle kleine dingen die werk nodig hebben over het hoofd te zien. Het repareren van deze kleine problemen is één van de slimste dingen die je kunt doen om je huis aantrekkelijker te maken voor kopers zonder diep in de buidel te tasen.

De kapotte deurknop in de badkamer, de gescheurde tegel in de keuken, de dode hoeken in het gazon. Je was misschien van plan om ze allemaal te pakken te krijgen, maar je hebt het gewoon niet gedaan. Nou, nu is het tijd. Hoe meer “glansmiddel” je op je huis kunt inzetten door kleine reparaties, hoe aantrekkelijker het zal zijn. Een van de beste dingen die je kunt doen is in elke kamer van je huis rondlopen en alle onvolkomenheden bekijken. Probeer een koper te zijn voor een moment en kijk door hun ogen. 

Een van de dingen die makelaars bezig houdt is de voorbereiding van de woninginspectie. Door het nemen van de tijd om te zorgen voor de kleine dingen die je zou kunnen voorkomen wordt voorkomen dat een verkoop niet doorgaat.

Maak uw woning schoon en houd het netjes

Sommige mensen zijn vastbesloten om een schoon huis te onderhouden. Waar je ook op het spectrum valt, wanneer je probeert je woning te verkopen moet je serieus werk maken van het schoonmaken en netjes houden van je woning. Vuile huizen zijn niet aantrekkelijk voor kopers en in ieder geval een aantal van de andere huizen waar je mee concurreert zullen zeker schoon zijn. Afhankelijk van hoe slecht de zaken ervoor staan, kan het de moeite waard zijn om wat professionals in te huren voor een grondige schoonmaak. Zodra het ergste is verzorgd, zorg ervoor dat u opruimt voordat u iemand uw huis laten zien. Wanneer u niet veel geld te besteden heeft, is grondige reiniging één van de beste dingen die u kunt doen om een huis aantrekkelijker te maken voor kopers.

Ruim alle rommel op

Huizen hebben de neiging om na verloop van tijd vol te lopen met prullaria, vooral als je een soort van verzamelaar bent. Maar rommel is geen goed verkoopargument voor een huis. Overmatige rommel maakt een huis vies en klein, dat geen van beide verkooppunten zijn. Als u een aanzienlijke hoeveelheid dingen opgescheept zit zonder de ruimte om het op te bergen, overweeg dan het aanschaffen van een opslagruimte voor uw spullen totdat de verkoop is voltooid en u bent verhuisd naar uw nieuwe huis. En de garage, kelder en zolder zijn geen geschikte plaatsen om rommel op te slaan. Kopers willen alle ruimtes in de woning bezichtigen.

Ga voor neutrale verf

Het schilderen van de muren van een huis kan een ruimte echt verpersoonlijken, maar overmatig verpersoonlijken is niet wat je wilt als je het probeert te verkopen. U wilt zoveel mogelijk kopers aanspreken, dus u moet iets neutraals aanbieden. Als je felgekleurde muren hebt, overweeg dan om ze over te schilderen met een meer kopersvriendelijke kleur. U kunt altijd nog wilt gaan in het volgende huis dat u koopt. Neutraal zijn betekent niet dat u uw huis op een ziekenhuis moet laten lijken. In feite is dat niet iets wat je moet doen! Er zijn een aantal zeer mooie beige en lichte aardetinten die een huis echt aantrekkelijk kunnen maken. 

Vermijd te veel personalisatie

Je huis is je kasteel, maar als je het probeert te verkopen, wil je dat het eruit ziet alsof het ook het kasteel van iemand anders kan zijn. Als je te persoonlijk bent in je huis, kan dat potentiële kopers wegduwen, omdat ze zich moeilijker kunnen voorstellen dat ze in het huis wonen. Muren vol familiefoto's, muurschilderingen op de muren en uw porseleinen poppen collectie zijn allemaal geweldig als u alleen in een huis woont. Maar wanneer u verkoopt, wilt u deze zaken minimaliseren om de koper de kans te geven zich het leven in uw woning voor te stellen. 

Behandeling van huisdierkwesties

Huisdieren zijn geweldige metgezellen, maar ze zijn geen goede verkopers. Kopers kunnen van honden en katten houden, of ze willen er misschien niets mee te maken hebben. Zolang ze een goed aanbod doen, wil je één van beide soorten kopers. U zult dus eerst de problemen met huisdieren moeten aanpakken voordat u uw woning probeert te verkopen. Vlekken en geuren van huisdieren moeten worden verwijdert, de achtertuin moet opgeruimd worden en er moet nieuw gras worden gelegd als het dood is door het graven van uw hond en u moet bereid zijn om huisdieren te verwijderen tijdens het tonen van uw woning. U probeert zoveel mogelijk kopers aan te spreken en huisdieren kunnen dit doel in de weg staan als u niet voorzichtig bent.

Zorg voor een goede eerste indruk van uw woning

Kopers zien eerst de buitenkant van uw huis. U wilt dat de eerste indruk goed is en daarom moet u uw best doen om de aantrekkingskracht te vergroten. Het verwijderen van rommel uit het exterieur van de woning, het bijwerken van verf, het toevoegen van planten en het verbeteren van de tuin - al deze dingen moeten een prioriteit zijn. Dit zijn allemaal grote verbeteringen om de waarde van een huis te verhogen. U wilt dat het exterieur er geweldig uitziet.Het trekken van onkruid, het toevoegen van wat mooie bloemen en groen en het leggen van nieuwe grasmatten hoeft niet duur te zijn, zolang u het werk maar zelf doet. Het exterieur van uw huis moet net zo aantrekkelijk zijn voor een koper als het interieur!

Luister naar uw makelaar

Als u de tijd neemt om een makelaar te vinden met een prima track record in uw omgeving, moet hij of zij een aantal gerichte adviezen over het voorbereiden van uw huis te koop zetten aanreiken. Tips zoals deze zijn nuttig, maar het belangrijkste wat u kunt doen is het aanpakken van de problemen die uw makelaar beschouwt als meest vitaal.

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram