Voorbereiding op het kopen van een woning

december 12, 2020
admin

Hier zijn de belangrijkste kosten om rekening mee te houden bij het sparen voor een woning: Aanbetaling: Uw aanbetalings verplichting is afhankelijk van het type hypotheek dat u kiest en de kredietverstrekker. Gebruik een aanbetaling calculator om een doel te bepalen en zet dan automatische overschrijvingen van het controleren naar besparingen op om te beginnen.

Sluitingskosten: Dit zijn de kosten en uitgaven die u betaalt om uw hypotheek af te sluiten, en ze variëren meestal van 2% tot 5% van het de som. U kunt de verkoper vragen om een deel van uw sluitingskosten te betalen, en u kunt op sommige uitgaven besparen, zoals huis inspecties, door rond te shoppen.

Verhuiskosten: U heeft wat geld nodig na de huisaankoop. Zet wat geld opzij voor directe woning reparaties, verbouwingen en inrichting. Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven Zoek uit hoeveel u veilig kunt uitgeven aan een huis voordat u gaat winkelen. Een woning calculator kan helpen met het instellen van een prijsklasse op basis van uw inkomen, schuld, aanbetaling en waar u van plan bent te gaan wonen. Controleer en verhoog uw krediet uw kredietwaardigheid bepaalt of u in aanmerking komt voor een hypotheek en heeft invloed op de rentetarieven die de kredietverstrekkers zullen aanbieden. Neem deze stappen om uw kredietwaardigheid te versterken bij de aankoop van een huis.

Betaal al uw rekeningen op tijd en houd uw creditcard schuld zo laag mogelijk. Houd uw huidige creditcards aan. Het sluiten van een kaart verhoogt het deel van het beschikbare krediet dat u gebruikt, wat uw kredietwaardigheid kan verlagen.

Verkennen van de hypotheekmogelijkheden

Aflossingsvrije hypotheek Bij een aflossingsvrije hypotheek betaald u de hypotheek niet terug. U betaalt alleen de hypotheekrente over het hypotheekbedrag.

Bankspaarhypotheek Bij een bankspaarhypotheek lost u niet af, maar spaart u het totale bedrag bij elkaar. Het geld komt op een ontoegankelijke spaarrekening te staan.

Beleggingshypotheek Bij een beleggingshypotheek lost u niet af, maar spaart u geld op een beleggersrekening. En het geld wat u spaart, wordt geïnvesteerd in financiële producten.

Hybride hypotheek Bij een hybride hypotheek worden de voordelen van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek met elkaar gecombineerd.

Levenhypotheek Bij een levenhypotheek combineert u een aflossingsvrije hypotheek met een levensverzekering.

Verhuurhypotheek Als u een huis wilt aanschaffen om te verhuren, moet u een verhuurhypotheek afsluiten.

Annuïteitenhypotheek Bij een annuïteitenhypotheek betaald u gedurende de looptijd een vast bedrag per maand. Dit bedrag bestaat uit een deel rente en aflossing.

Lineaire hypotheek Bij een lineaire hypotheek lost u elke maand een vast bedrag af en daarnaast betaald u rente.

Spaarhypotheek Bij een spaarhypotheek spaart u het totale hypotheekbedrag bij elkaar. Aan het einde van de looptijd lost u het volledige bedrag af.

Kies een makelaar zorgvuldig

Een goede makelaar zal de markt afstruinen op zoek naar woningen die aan uw wensen voldoen en u door het onderhandelings- en sluitingsproces loodsen. Makelaars ontvangen verwijzingen van andere recente huizenkopers. Interview ten minste een paar makelaars en vraag referenties. Kies het juiste type huis en de juiste buurt weeg de voordelen en nadelen van verschillende soorten woningen af, afgestemd op uw levensstijl en budget. Vergeet niet om de kosten van de vereniging van huiseigenaren te begroten bij het winkelen voor condo's en herenhuizen of huizen op woonerven.

Beslis of u koopt, bouwt of renoveert

Denk na over uw behoeften op lange termijn en of een starterswoning of voor altijd thuis daar het beste aan voldoet. Als u van plan bent om te beginnen of uw gezin uit te breiden, kan het zinvol zijn om een huis te kopen met extra ruimte om te groeien. Houd u aan uw budget Een geldschieter kan aanbieden om u meer te lenen dan wat comfortabel betaalbaar is, of u kunt de druk voelen om buiten uw comfortzone te besteden om het aanbod van een andere koper te verslaan. Om financiële stress te vermijden, stelt u een prijsklasse in op basis van uw budget, en houdt u zich er dan aan. Maak optimaal gebruik van open huizen Let op uw zintuigen wanneer u persoonlijk een huis bezoekt. Luister naar lawaai, let op eventuele geuren en kijk naar de algemene toestand van het huis van binnen en buiten. Vraag naar het type en de leeftijd van de elektrische en sanitaire installaties en het dak.

Betaal voor een woningcontrole

Een woning inspectie is een grondige beoordeling van de structuur en de mechanische systemen. Professionele inspecteurs zoeken naar mogelijke problemen, zodat u een geïnformeerde beslissing kunt nemen over de aankoop van de woning. Hier zijn een aantal zaken om in gedachten te houden: Standaard inspecties testen niet op zaken als schimmel of ongedierte. Begrijp wat er in de inspectie zit en welke andere inspecties u misschien nodig heeft. Zorg ervoor dat de inspecteur bij elk onderdeel van het huis kan komen, zoals het dak en eventuele kruipruimtes.

Onderhandelen met de verkoper

Mogelijk kunt u geld besparen door de verkoper te vragen om vooraf te betalen voor reparaties of de prijs te verlagen om de kosten van reparaties die u later moet maken te dekken. U kunt de verkoper ook vragen om een deel van de sluitingskosten te betalen. Houd er echter rekening mee dat kredietverstrekkers het deel van de sluitingskosten dat de verkoper kan betalen, kunnen beperken. Uw onderhandelingspositie is afhankelijk van de lokale markt. Het is moeilijker om te onderhandelen als er meer kopers dan woningen te koop zijn. Werk samen met uw makelaar om de lokale markt te begrijpen en dienovereenkomstig de strategie te bepalen.

Koop een adequate woningverzekering

Uw hypotheekverstrekker zal eisen dat u een huiseigenaar verzekering koopt voordat u de deal sluit. De woningverzekering dekt de kosten voor het repareren of vervangen van uw huis en bezittingen als deze beschadigd zijn door een incident dat in de polis is opgenomen. Het biedt ook een aansprakelijkheidsverzekering als u verantwoordelijk wordt gehouden voor een letsel of ongeval. Schaf een woningverzekering aan met een ruime dekking.

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram