Wat je moet weten over het kopen van een huis

januari 25, 2020
admin

Klaar om een huis te kopen? Het kopen van een huis is een van de belangrijkste financiële beslissingen die u in uw leven zult nemen. Van het uitzoeken van de prijs tot waarom u een makelaar zou moeten overwegen, hier zijn tien dingen die u absoluut moet weten over het kopen van een huis:

Gebruik een vertrouwde makelaar. We weten allemaal dat makelaars een verlaging van de verkoopprijs van een huis krijgen, waardoor sommige kopers aarzelen om een makelaar te gebruiken: ze geloven dat het de totale kosten opdrijft. Houd er rekening mee dat de verkoper, niet de koper, de commissie betaalt. Een slimme makelaar die voor u werkt kan uw belangen beschermen en u tijdens het koopproces begeleiden, van het onderhandelen over een prijs tot het rondleiden tijdens huisbezichtigingen.

Vergeet niet dat een aankoop van een huis een contract met zich meebrengt. Wanneer u een huis koopt, zijn er papieren te ondertekenen. En meer papieren om te ondertekenen. Veel van deze papieren - die eigenlijk contracten zijn - ze zien eruit als "standaard" contracten voor het kopen van een huis zonder ruimte voor onderhandeling. Dat is niet waar. Contracten zijn bedoeld om te worden onderhandeld. U hoeft geen standaard overeenkomst te ondertekenen. Als u meer tijd wilt om uw inspectie te controleren, wilt afzien van iets of een aankoop wilt onderwerpen aan een hypothecaire goedkeuring, dan kunt u dat onderdeel van de deal maken. Dat is waar een slimme makelaar kan helpen.

Een huis kopen doet u meestal maar een aantal keren in uw leven. De kans is groot dat het kopen van een huis één van de grotere financiële verplichtingen zal zijn die u maakt in uw leven. Voordat u ermee instemt om te kopen wat u denkt dat uw droomhuis zou kunnen zijn, overweeg dan uw langetermijnplannen. Bent u van plan om in uw huidige baan te blijven? Wat denkt u van trouwen? Wellicht kinderen krijgen? Afhankelijk van de markt en de voorwaarden van uw hypotheek, kan het zijn dat u vijf tot zeven jaar lang geen echt eigen vermogen aflost: als u niet zeker weet of uw huis over een paar jaar nog steeds het huis van uw dromen zal zijn, kunt u beter blijven zoeken.

Denk aan betrokkenheid. Ik heb het niet alleen over uw hypotheek. Wanneer u gaat trouwen, bepaald de wet over het algemeen hoe uw vermogen wordt behandeld - en uiteindelijk hoe het wordt verdeeld bij een echtscheiding. Dezelfde regels gelden niet noodzakelijkerwijs ook als u niet getrouwd bent. Dat betekent dat lange termijn moet denken. Wanneer u een huis koopt met uw partner die niet uw echtgenoot is, zorg ervoor dat u over een uitstap plan beschikt als de dingen niet gaan zoals u had gehoopt. Het is een goed idee om een overeenkomst te hebben met betrekking tot: hypotheekaflossingen, aansprakelijkheid, reparaties en dergelijke. Het is het beste om het vast op schrift te hebben en ja, ik zou u willen aanraden om hiervoor een advocaat in de arm te nemen.

Kijk verder dan verf. Het is vaak het geval dat je droomhuis die ene kamer heeft die u al laat fantaseren om het te veranderen. Onthoud dat het vrij goedkoop is om cosmetische problemen, een beetje verf of wat behang op te lossen, maar het aanbrengen van wijzigingen in keukens en badkamers kan duur zijn. Mensen hebben de neiging om zich te concentreren op de kosten van: kasten, apparaten en meubels, maar soms vergeten ze de kosten van arbeid die het bedrag kunnen verdubbelen of verdrievoudigen. Dat betekent niet dat u een huis moet opgeven waar renovatie gewenst is, maar u moet rekening houden met de kosten bij het bepalen of u zich de woning kunt veroorloven.

Koop het huis dat u zich kunt veroorloven. Dit kan anders zijn dan de prijs die uw hypotheekverstrekker denkt dat u zich kunt veroorloven. Toen wij ons eerste huis kochten, werden we goedgekeurd voor een hypotheek van ongeveer drie keer meer dan we uiteindelijk hebben uitgegeven. Vers van de rechtenfaculteit en werkend voor gevestigde bedrijven, zagen onze financiën er op papier goed uit. Maar we hebben onze verwachtingen bijgesteld omdat we er niet van overtuigd waren dat onze inkomsten en uitgaven op dat niveau zouden blijven. We hadden gelijk: twee jaar later, begonnen we ons eigen bedrijf, net toen de economie naar het zuiden draaide minder te floreren. Het goedkopere huis betekende dat we ook met minder inkomsten nog steeds onze betalingen konden doen. Dus wat is de beste verhouding om te gebruiken? Sommige kredietverstrekkers suggereren dat u zich hypotheekbetalingen kunt veroorloven die in totaal ongeveer 1/3 van uw bruto inkomen bedragen, maar anderen suggereren dat u zich dichter bij 28% van uw bruto inkomen kunt veroorloven voor huisvestingsgerelateerde kosten, waaronder hypotheek, verzekeringen en belastingen. Er zijn een aantal factoren, waaronder uw verwachte inkomen, rentestanden, type hypotheek en de markt. Vraag uw hypotheekverstrekker om u te helpen begrijpen wat er van belang is.

Niet fixeren op de aankoopprijs. De aankoopprijs is slechts een enkel stuk van het bezitten van een huis: zorg ervoor dat u alle kosten in verband met uw potentiële nieuwe huis te overwegen. Dat omvat de kosten van: verzekering, de kosten van de vereniging van huiseigenaren en onroerend goed belastingen - afhankelijk van waar u woont, kunnen deze snel oplopen. En het is niet alleen de verbetering van de woning dat geld kan kosten: onderhoud kost ook geld. Het is een goed idee om vragen te stellen over het onderhoud van extra's zoals zwembaden en mooie verwarmings- en koelsystemen. Tot slot zorg ervoor dat u appels met appels vergelijkt: een appartement met een grote prijs die laag geprijsd is, kan duurder zijn dan een hoger geprijsd appartement met lagere prijzen, terwijl een goedkope woning met hoge belastingen u meer per maand kan kosten dan een duurder huis met lagere kosten.

Overweeg uw studieschuld. Na de woningcrisis, werden krediet wetten aangescherpt. Schulden van studenten zijn niet alleen een ergernis: het wordt behandeld als echte schulden. Studieschulden hebben vaak een negatieve invloed op veel starters op de woningmarkt. Studieschulden bepalen deels de koopkracht.

Laat u niet meeslepen door de hypotheekrenteaftrek. Veel belastingbetalers zijn geneigd om meer huis te kopen dan ze zich kunnen veroorloven door te bedenken dat ze genoeg te besparen met het huis hypotheekrenteaftrek om het te compenseren . U kunt niet eeuwig op hetzelfde niveau van besparingen rekenen: hoe langer u uw huis bezit, hoe minder rente u verschuldigd bent. Dat is goed voor de opbouw van uw eigen vermogen, maar het betekent dat er minder aftrek nodig is voor de belastingen.

U hoeft geen huis te kopen. Er is geen regel die zegt dat je een huis moet kopen tegen de tijd dat je 35 bent of wanneer dan ook. Het kopen van een huis is een grote beslissing en hoewel het een gezonde financiële investering kan zijn, is het niet voor iedereen. Er is veel te overwegen, waaronder de woningmarkt, de rente, de timing en uw toekomstplannen. U wilt misschien meer flexibiliteit of mobiliteit of uw carrière- en gezinsplannen kunnen in beweging zijn. Als je niet zeker bent van een buurt, overweeg dan huren als proefrit: ook daar kan een makelaar je bij helpen. Zelfs dan hoeft u niet de overstap te maken: er zijn prima huur mogelijkheden  in het hele land en in sommige gebieden kiezen jonge professionals voor huur in plaats van het kopen van een huis om geld te besparen en mobiel te blijven. 

.

© Je Huis Makkelijk Verkopen 2018 - 2020.
Wijzigingen voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram