Wil je beter je huis verkopen?

24 oktober 2019

De optimale verkoopprijs voor je woning

Bij het verkopen van je huis zijn er twee punten die de verkoopprijs kunnen doen stijgen. De presentatie én de sfeer. Omdat niet iedereen weet hoe je zelf kan verbeteren, hebben wij op een rijtje gezet wat je hiervoor allemaal moet doen.

Het is niet wat kussens netjes neerleggen, de gordijnen open gooien en stofzuigen. Iedere woning vraagt naar een andere manier van stijlen. Je huis verkoopt pas echt goed als de bezoekers van een makelaardij website zoals bijvoorbeeld Funda op één oogopslag zien hoe geweldig jou woning eruit ziet.

Waar moet je beginnen.. We beginnen bij de buitenkant van de woning. Zorg ervoor dat je tuin er goed en verzorgt uitziet. Bloemen zijn prachtig, maar zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt. Maak perkjes voor de bloemen zodat strakker oogt. Zorg dat er looppaden aanwezig zijn voor en dat hier geen onkruid tussen door groeit! Groen is fijn voor het oog maar doe het niet te veel. Doe geen hoge planten en struiken in de tuin, maar zorg ervoor dat de woning goed zichtbaar blijft, en dat er nog voldoende lichtinval is. Dit vergroot het verkoopproces.

Dan de voorkant van het woning. Laat de voorgevel reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Het kost misschien meer dan dat je het zelf schoon zou maken, maar je ziet wel degelijk het verschil. Zorg ervoor dat alles wat in de vensterbank staat, van binnen en van buiten een doel heeft. Dus geen fotolijsten of beelden, maar planten, kaarsen of andere accessoires. Houdt deze accessoires wel in dezelfde stijl als die van het interieur, anders oogt het erg slordig.

De entree. Zorg hier voor een goede eerste indruk. Plaats een “eye catcher” zoals een schilderij of een fantastische lamp/kroonluchter. Dit trekt de aandacht en men is gelijk benieuwd wat er nog meer in het huis is te zien. Een goede makelaar houdt altijd rekening met deze “eye catcher” en zal je er ongetwijfeld op attenderen.

De woonkamer, de plek waar men de meeste tijd doorbrengt, en daarom ook één van de belangrijkste plekken van de woning. Zorg voor rust, maak veel gebruikt van wit. Als je meubels een donkere kleur hebben is het zeer aan te raden om witte wanden en plafond te hebben. Zorg ook voor veel natuurlijk licht, dit zorgt ervoor dat de kamer veel ruimer oogt. Doe gordijnen helemaal open, plaats geen grote objecten voor of nabij een raam. De vloer maakt het verschil. Heb je tegels, laminaat of tapijt? Bij natuursteen en laminaat moet je er voor zorgen dat de wanden niet dezelfde kleur hebben. Zorg dat het afsteekt van elkaar om zo het optimale contrast af te laten steken. Heb je tapijt in je woonkamer? Vervang dit dan voor laminaat, dit is een goedkopere oplossing maar zorgt er wel degelijk voor dat de woning sneller verkoopt. Tapijt is niet een tijdloze ondergrond. Men wil liever laminaat of tegels.

Hoe zit het dan met de slaapkamers?

In slaapkamers is tapijt nog erg vanzelfsprekend. Dit is lekkerder aan de voeten als steen of hout, en dat is waar met voor naar de slaapkamer komt; comfort. Maar wat te doen met de wanden, meubels en ramen? De stijl van de woonkamer moet makkelijk door te trekken zijn naar de rest van de woning. Als je een strakke, moderne stijl hebt gekozen kan je gemakkelijk meubels vinden voor in de slaapkamer. Iedere meubelboulevard heeft genoeg (goedkope) opties beschikbaar. De ramen moeten natuurlijk wel goed te verduisteren zijn, maar zorg bij het nemen van de foto’s voor veel licht. Laat de kamer zo ruim mogelijk ogen en zet wat bloemen in een vaas voor de rustige, vriendelijke uitstraling. Zo zal een bezoeker de slaapkamer veel beter onthouden.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Content is beschermd