Negen top tips voor de verkoop van uw huis en drie fouten die u dient te vermijden

28 maart 2019

Verhuizing

Verhuizen is één van de meest stressvolle dingen die u ooit zult doen, dus we willen u een handje helpen om het proces een beetje makkelijker te maken. We hebben negen van onze beste tips samengesteld om u te helpen uw huis te verkopen.

De eerste indruk telt

De meeste kopers vormen hun eerste indruk binnen enkele seconden na het lopen door de voordeur. Als je een voortuin hebt, zorg er dan voor dat uw voortuin tip top in orde is en een verzorgde indruk maakt. Een paar plantenpotten en een schoon tuinpad kunnen de voorkant van uw huis aantrekkelijker maken.

Snelle tip: Vergeet niet om uw voordeur schoon te maken, het kan een enorm verschil maken.

Een opgeruimde woonkamer maakt een goede indruk

Een opgeruimde kamer mag nooit worden onderschat, vooral niet omdat vieze of rommelige kamers voor sommige kopers een onmiddellijke afknapper kunnen zijn.

Dus neem de tijd om elke kamer van boven naar beneden schoon te maken, met speciale aandacht voor kamers met een grote impact, zoals de keuken en de badkamer. Je moet ook nadenken over het houden van een voorjaarsschoonmaak; als er te veel meubels en dingen zoals kinderspeelgoed en ongebruikte gymnastiek apparatuur rond liggen, kan dat het pand kleiner doen lijken.

Na een grondige schoonmaak zal uw huis fris ruiken en veel aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers.

Breng een likje verf aan

Neutrale kleuren zijn aantrekkelijk voor kopers; een frisse verflaag zal uw huis opfleuren en zal potentiële kopers in staat stellen zich het leven in de ruimte voor te stellen.

Doe klussen voordat u kopers ontvangt

Eenvoudige doe-het-zelf klussen zoals het vullen van gaten in muren en het controleren op verstoppingen in de dakgoten zijn eenvoudig zelf te doen en is één ding waar uw koper minder aan hoeft te denken als hij eenmaal is verhuisd. Problemen oplossen voordat het huis op de markt wordt gebracht is een slim idee.

Denk aan uw huisdieren

Hoewel u misschien denkt dat uw huisdier is schattig, kunnen anderen uw huisdier hinderlijk vinden. Potentiële kopers kunnen allergisch zijn, dus zorg ervoor dat eventuele huisdieren beperkt zijn tot één kamer (zoals een bijkeuken of de tuin) of tijdens bezichtigingen uit het huis worden verwijderd. Dieren kunnen ook de aandacht afleiden van uw huis, zorg er dus voor dat uw huisdier bij een buurman of familielid kan verblijven, zodat de kopers zich op uw huis kunnen concentreren.

Overweeg een open huis

Een open huis kan een groot voordeel zijn voor verkopers en het reserveren van een of twee dagen om uw huis open te stellen voor het publiek bespaart u tijd op de lange termijn. Bespaar uzelf de moeite om uw huis om de dag van boven naar beneden schoon te maken en dezelfde vragen steeds opnieuw te beantwoorden door de meeste van uw bezichtigingen in één keer uit de weg te ruimen.

Kies de juiste makelaar

Het kiezen van de juiste makelaar is zeer belangrijk en zal een grote invloed hebben op hoe snel u uw huis verkoopt, en tegen welke prijs. Met behulp van een erkende makelaar heeft u de zekerheid dat uw makelaar de beste praktijken volgt, voldoet aan alle eisen van het beroep en werkt volgens de industriestandaarden.

Drie fouten om te vermijden

1. Overprijzen

Het eerste wat uw koper ziet is de prijs, dus als het gaat om de waardering van uw huis, moet het goed gedaan worden.

Een te dure woning kan iedereen ervan weerhouden om een bezichtiging te regelen en een bod te doen. U moet de hulp inroepen van een professionele makelaar die zijn expertise over de lokale markt zal gebruiken om u een eerlijke prijs te geven.

Het is de moeite waard om uw eigen onderzoek te verrichten. Wat heeft uw huis te bieden dat andere woningen in uw directe omgeving niet te bieden hebben? Wees realistisch en laat uw oordeel niet vertroebelen door trots, want dat leidt tot een te hoge prijs.

2. Slechte foto’s

Als het gaat om de verkoop van een woning, is een foto echt duizend woorden waard; met meer kopers die online zoeken dan ooit tevoren zijn grote foto’s van hoge kwaliteit een absolute must. Vermijd foto’s met slechte verlichting of foto’s die wazig en van lage kwaliteit zijn.

Uw makelaar moet professionele standaard foto’s nemen om uw huis te promoten op de markt, dus zorg ervoor dat de woning is netjes is, dat de gordijnen open zijn en dat alle lampen werken.

3. Te veel persoonlijkheid

Het is belangrijk dat uw huis niet te gepersonaliseerd aanvoelt. Vergeet niet, niet iedereen deelt uw smaak en toekomstige kopers moeten in staat zijn om zichzelf te kunnen zien leven in uw woning met al hun bezittingen. Familieportretten, memoria en felle kleuren kunnen kopers afleiden van het zien van het volledige potentieel van uw woning.

Als u onze tips opvolgt en deze valkuilen vermijdt, heeft u hopelijk snel een succesvolle verkoop!

1 comment

  1. Comment by Natalie

    Natalie Reply 25 oktober 2019 at 9:00 am

    Deze blog over het verkopen van een huis heb ik met veel interesse gelezen. Ik heb onlangs een huis geerfd dat ik wil verkope. Ik heb in deze zaken echter totaal geen ervaring en ben naarstig op zoek naar betrouwbaar info en partners. Ik heb een afspraak met een makelaar en heb al besloten: daar ga ik niet alleen naartoe.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Content is beschermd