Waarom uw huis in de winter in de verkoop zetten slim is

14 december 2018

Je huis verkopen in de winter Nijmegen

Is de winter een goed seizoen om mijn huis te koop aan te bieden? Moet ik nu mijn huis verkopen of wachten tot het voorjaar?

Eén van de vragen die ik vaak vanuit het perspectief van thuisverkopers krijg is: moet ik mijn huis in januari op de lijst zetten of wachten tot het voorjaar? Er is geen goed of fout antwoord.

Een groot deel van het besluitvormingsproces zou zich moeten richten op de persoonlijke omstandigheden van het individu, samen met de lokale marktomstandigheden.

Bijvoorbeeld, wat als er zeer weinig huizen te koop zijn waar u uzelf in januari bevindt? Een laag aanbod aan koopwoningen is fantastisch voor woningverkopers. Basis economie van vraag en aanbod vertelt ons dat de meeste dingen verkopen voor hogere bedragen als er minder van beschikbaar is.

Het is keer op keer bewezen dat dit geldt voor woningen. Helaas gaan veel mensen er ten onrechte van uit dat woningen in de winter niet verkopen.

Afgezien van de feestdagen is de winter een tijd waarin de meeste mensen zich terugtrekken en de kou verduren en wachten tot het warmer wordt.

Voor woningverkopers kan het lijken alsof de wintertijd een minder dan ideale periode is om een huis te koop te zetten.

Het is toch beter om te proberen te verkopen in het voorjaar, wanneer iedereen zich wat energieker en gemotiveerder voelt?

Deze veronderstelling is soms ongegrond en heeft ertoe geleid dat veel verkopers grote verkoopkansen missen die met de winter komen of gewoon uit de winter voortkomen. In feite, kan het gemakkelijker zijn om uw huis te verkopen in de periode januari-maart dan in juli.

Dus als u probeert te bepalen of het zinvol is om uw huis nu te verkopen of te wachten tot het voorjaar, raadpleeg dan een lokale professional die u het beste advies kan geven.

Als u besluit om nu te verkopen is de juiste stap die u wilt nemen, gewapend zijn met een aantal van de beste tips over hoe u een huis kunt verkopen in de winter. Afgezien van de voor de hand liggende zaken van ervoor te zorgen dat uw huis correct is geprijsd, zijn er een aantal nuttige tips in dit artikel het lezen waard.

Huizen verkopen in de winter

Als u in de stemming bent om uw huis te verkopen, kan dit in de winter leiden tot echt goede resultaten. Januari blijkt een fantastische tijd te zijn om uw huis te verkopen en woningverkopen in de winter worden over het algemeen net zo goed geaccepteerd als elke andere maand.

Velen klagen over de verkoop van een huis tijdens de feestdagen vanwege de drukte, maar stemmen zich nu af op het vooruitzicht van de verkoop in januari.

Natuurlijk, het denkproces met de meeste verkopers is dat hun huis er het beste uitziet in het voorjaar. Ik zou een boek kunnen schrijven over hoeveel mensen me vertellen hoe afschuwelijk hun huis er in de winter uitziet in vergelijking met het voorjaar. Wat velen zich niet realiseren is dat iedereen in dezelfde boot zit.

Er zijn een paar dingen om te overwegen over het verkopen van uw huis in de winter, waaronder:

De statistieken zijn in uw voordeel

Verkoop uw huis vlak voor de lente, een vastgoedorganisatie, nam een kijkje op de woningverkoop van 2010 tot 2014 om te bepalen hoe goed de huizen verkocht op basis van het seizoen. De bevindingen waren verrassend, omdat ze tegen de standaard veronderstelling indruisten dat de winter een periode waarin je geen woning wilt verkopen.

Het onderzoek toonde dat woningen in het voorjaar wel het beste verkopen, maar slechts met een kleine marge. De volgende beste tijd om een huis te verkopen bleek de winter te zijn, gevolgd door zomer en daarna de herfst.

De verkoop van winter woningen lag slechts een procentpunt lager dan de cijfers van de lente, met een behoorlijke achterstand in de zomer.

Woningen verkopen vaak snel in de winter en voor een goede prijs, iets om over na te denken als je in januari, februari of maart in de positie verkeert om te verkopen.

Misschien is het geen slecht idee om uw huis in januari in de verkoop te zetten in plaats van te wachten tot het voorjaar? Alle vastgoedmarkten zijn anders, maar wat ik hier in Nijmegen heb ondervonden is dat het net voor het voorjaar een goed moment is om te verkopen.

U vraagt zich misschien af waarom en het antwoord is simpel. De meeste verkopers wachten tot het voorjaar om hun huis op de markt te brengen. Plotseling zijn er veel meer huizen te koop. Kopers hebben veel meer opties om uit te kiezen en meer opties leiden tot lagere verkoopprijzen.

Als u uw huis eerder te koop aanbiedt dan anderen in uw gemeente dan heeft u minder concurrentie. Huizen die te koop komen voor maart hebben de neiging om snel te verkopen.

Iets wat je zou kunnen overwegen in plaats van te wachten tot mei, zoals veel mensen dat doen.

Kopers zijn gemotiveerd

Kopers zijn zoals iedereen, ze willen warm en knus binnenshuis zijn als het buiten koud is. Dus als een koper ervoor kiest om het comfort van thuis te verlaten om naar uw woning te kijken, is hij of zij gemotiveerd.

U kunt een echt uitnodigend huis maken

Er zijn weinig dingen uitnodigender dan een warm, gezellig huis als het winterweer is. Kopers gaan de wijken afstruinen op zoek naar het juiste huis en vechten tegen het koude weer om dat te doen. U kunt uw huis in scène zetten door te profiteren van de instinctieve behoefte aan onderdak.

Een vuur in de open haard, warme verlichting, de geur van vers gebakken koekjes. Een besneeuwde binnenplaats en een besneeuwd dak. Doe het goed en kopers willen uw woning niet verlaten, het fungeert als een hefboomwerking in het verkopen van uw woning.

Er is vaak minder woningvoorraad

Veel verkopers zijn er nog steeds van overtuigd dat de winter niet het moment is om te proberen een huis te verkopen. Als hun huizen op de markt zijn, kunnen ze ze wegtrekken als de winter eraan komt. Als ze overwegen om te verkopen, kunnen ze de verkoop uitstellen tot het weer warmer wordt.

Omdat verkopers ervan overtuigd zijn dat de winter slecht is voor de verkoop, zijn er vaak minder huizen beschikbaar voor kopers om naar te kijken. U kunt een voordeel behalen door uw huis perfect te positioneren voor gemotiveerde kopers.

Kopers zijn emotioneel tijdens de winter

Het winterseizoen kan één van de beste tijden van het jaar zijn, maar het kan ook ongelooflijk stressvol zijn. De emoties lopen vaak hoog op, vooral in de vroege wintermaanden.

Emotionele kopers hebben meer kans om de beslissing te nemen om een huis te kopen, misschien wel uw huis. Emotionele kopers zijn wenselijke kopers als u uw woning verkoopt.

Veel huiseigenaren moeten eerst een huis verkopen om zichzelf in een geschikte positie te brengen om de volgende woning te kopen. De overgrote meerderheid kan het zich niet veroorloven om twee hypotheken te dragen.

Wanneer het u niet lukt om uw woning in de wintermaanden te verkopen en de lente staat voor de deur met veel nieuw aanbod in koopwoningen, zult u niet in de beste positie verkeren om te verkopen. In veel omstandigheden is het zinvol om uw huis te verkopen voor het voorjaar.

Je hebt een beetje meer controle over bezichtigingen

Door het seizoen, hebben kopers meestal meer begrip als u de bezichtiging moet beperken tot tijden die voor jou handiger zijn.

Als u zich zorgen maakt over hoe verstorend het verkoopproces zal zijn voor uw dagelijks leven, kan de winter u een beetje gemoedsrust geven. Je hebt de controle die u nodig hebt om u op uw gemak te voelen en toch een groot deel van uw normale schema te handhaven.

Dit wil niet zeggen dat u regelmatig bezichtigingen moet weigeren of het moeilijk moet maken voor mensen om uw huis te zien. Immers als kopers uw woning niet kunnen bezichtigen zal verkopen zal zeer moeilijk zijn!

Tip: Zorg altijd voor actuele foto’s. Als u foto’s van uw woonkamer met een kerstboom heeft geplaatst of foto’s van uw tuin vol met sneeuw, vervang die foto’s in bijvoorbeeld februari dan met recente foto’s.  

Laatste gedachten

Als u besluit om uw huis in januari of kort daarna te verkopen zorg er dan voor dat u doet wat nodig is om uw huis zo uitnodigend mogelijk te maken.

Dit omvat een aantal van de meest elementaire zaken, zoals het vrijhouden van opritten. Op veel plaatsen kan sneeuw en ijs een groot probleem worden.

4 comments

 1. Comment by Natalie

  Natalie Reply 30 oktober 2019 at 12:15 pm

  Ik heb dit blog over het verkopen van je huis met veel interesse gelezen. Mijn broer en ik hebben en huis geerfd dat we willen verkopen. Hij noch ik hebben hier verstand van. We laten ons dus goed begeleiden en absorberen alle mogelijke nuttige informatie. Het ziet er naar uit dat we net op tijd zijn voor een geslaagde verkoop.

 2. Comment by tinyurl.com

  tinyurl.com Reply 23 november 2019 at 7:47 pm

  My brother recommended I would possibly like this
  website. He was totally right. This post actually made my day.
  You cann’t imagine simply how much time I had spent for this info!
  Thank you!

 3. Comment by tinyurl.com

  tinyurl.com Reply 24 november 2019 at 6:12 am

  Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is fundamental and all. However just imagine if you added
  some great images or videos to give your posts
  more, “pop”! Your content is excellent but with pics and
  clips, this website could definitely be one of the best in its niche.
  Good blog!

 4. Comment by Marie de Jonge

  Marie de Jonge Reply 5 december 2019 at 4:13 pm

  Bedankt voor het delen van dit artikel over het verkopen van je woning. Ik wist niet dat seizoenen een invloed hebben op de verkoopkansen. Zo had ik niet gedacht dat kopers meer gemotiveerd zijn om op zoek te gaan naar woningen in de winter. Ik ga deze informatie in gedachte houden!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go top
Facebook
Twitter
LinkedIn
error: Content is beschermd